Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У міській раді обговорили питання вакцинації освітян (ФОТО)

Дата: 04.08.2021 16:43
Кількість переглядів: 951

 

Фото без описуСьогодні, 4 серпня, у залі засідань Чопської міської ради відбулася виїзна зустріч голови Закарпатської обласної державної адміністрації Анатолія Полоскова за участі керівників територіальних громад, представників освіти та медицини. На засіданні були присутні Чопський міський голова Валерій Самардак, заступник міського голови Ігор Гіжан, начальник Управління освіти, культури, молоді і спорту Марія Лугова та відділу охорони здоров’я Віктор Курин, в.о. головного лікаря КНП “Чопський центр первинної медико-санітарної допомоги” Марина Станко.

Основне питання порядку денного було обговорення стану проходження вакцинальної кампанії.

Захід розпочав голова ОДА, який зазначив, що на осінь очікується спалах штаму COVID-19 "Дельта", який  більш агресивний, ніж попередні. У зв’язку з цим необхідно провести активізувати проведення вакцинації, особливо серед вчителів, вихователів, технічного персоналу навчальних закладів, щоб не спровокувати призупинення навчального процесу, розповсюдження захворювання серед родин учнів. Було зазначено, що після складання списків освітян, котрі будуть проходити вакцинацію, у школах будуть організовані центри вакцинації, в яких щепитися зможуть усі інші мешканці конкретного населеного пункту. Разом із тим зауважено, що необхідно активізувати роботу старост відповідних старостинських округів, яким необхідно скласти списки маломобільних і неходячих осіб, що хочуть вакцинуватися, оскільки в школах працюватимуть  не лише стаціонарні, а й виїзні бригади.

Також Анатолій Полосков зазначив, що станом на сьогодні на Закарпатті найнижчий рівень вакцинації освітян в Україні — трохи більше 20%. Проте до вересня необхідно охопити близько 80% персоналу. Долучатимуться до вакцинальної кампанії освітян і батьківські ради та комітети.

Найголовніша мета — збудувати колективний бар’єр. Це допоможе врятувати життя закарпатцям, забезпечити стабільність освітнього процесу, допоможе родинам залишатися на роботі, а не сидіти на самоізоляції.

Наостанок міський голова Валерій Самардак звернувся до голови Закарпатської ОДА з емоційною вимогою посприяти у вирішені наболілого питання передачі майна, яке знаходиться у комунальній власності Ужгородського районну та розташоване на території Чопської міської територіальної громади, а саме: дитяче відділення по вул. Квітова, 4  в м. Чоп та будівля колишньої поліклініки по вул. Миру, 3. Міська рада неодноразово зверталася до ОДА та Ужгородської районної ради щодо спільного вирішення проблеми, однак відповідей не надходило, і питання залишається відкритим.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь